Helsingfors universitets EU-valpanel ”Kunnandets betydelse för Europas framtid”

EU-lippu

Kuva mostphotos

Valet till Europaparlamentet hålls söndagen den 9 juni 2024 och Helsingfors universitet anordnar en egen EU-valpanel i Tankehörnan i maj. Att stärka EU:s kompetensbas är en central utmaning för Europas framtid, och panelens tema är Kunnandets betydelse för Europas framtid. Hur reagerar EU på kompetensbristen hos sin åldrande befolkning? Är kunnande en prioritet i EU:s budget? Hur säkerställer vi tillräckliga investeringar i forskning och innovation? Kom och diskutera hur utbildning och forskning kan främjas under nästa mandatperiod i Europaparlamentet!

Valpanelens deltagare:

  • Li Andersson (VF), riksdagsledamot
  • Eva Biaudet (SFP), riksdagsledamot
  • Petri Honkonen (C), riksdagsledamot
  • Ville Niinistö (Gröna), ledamot av Europaparlamentet
  • Sirpa Pietikäinen (Saml.), ledamot av Europaparlamentet
  • Tapio Puolimatka (KD), ledamot av stadsstyrelsen och stadsfullmäktige
  • Dimitri Qvintus (SDP), ledamot i partistyrelsen
  • Pirkko Ruohonen-Lerner (Sannf.), ledamot av Europaparlamentet

Panelen modereras av Adile Sevimli, chefredaktör för Ylioppilaslehti. Det krävs ingen anmälning till evenemanget, så det lönar sig att komma i tid. Evenemanget kan även följas via direktsändning, och inspelningen av panelen kan ses senare på Tankehörnans YouTube-kanal. Diskussionen är på finska.

Torsdag 16.5.2024 klockan 16-18, Tankehörnan (Universitetsgatan 4). Du kan också följa tillställningen via direktsändning.


Liknande händelser


Universitetets observatorium

I september besöker alumnerna Helsingfors universitets gamla observatorium på Observatorieberget. När observatoriet ritat av arkitekten C. L. Engel och professorn i astronomi F. W. A. Argelander stod klart år 1834 var det den modernaste astronomiska forskn..
© Veikko Somerpuro

Alumnbesök till campus Mejlans

Välkommen på alumnbesök till Campus Mejlans! Evenemanget är den tredje delen av den serie campusbesök som anordnas gemensamt av Helsingfors universitets alumnförening och Helsinki Alumni-gemenskapen. Under besöken får alumner bekanta sig med verksamhet..